Listen om 2017

Foto: Milla

Gjorde du noe som du aldri har gjort før?

Jeg laget helt egen podkast og det var spennende og utrolig lærerikt. Jeg er spesielt stolt over at jeg kom på konseptet med Ti minutter helt på egenhånd, ikke at det nødvendigvis er helt sykt innovativt, men det har gitt meg en bekreftelse på at jeg kan hvis jeg vil, spesielt i tider der jeg ofte har følt det motsatte. Og jeg møtte endelig nesten alle de råe damene i SnapKollektivet (Lisa, vi tar det i 2018)!

Hvilke plasser besøkte du?

Jeg hadde tidenes Spaniaferie med familien, den var så bra at den gjentas i år. Flere hytter i vårt vakre land, både vår egen og andres. Og så var jeg i Oslo ved to anledninger, først en dagstur på Oslo Runway og så i juni da vi feiret SnapKollektivets 1 årsdag. Slik økonomien min er nå er jeg bare så takknemlig for at jeg i det hele tatt har hatt muligheten til å dra noe sted, jeg har verdens beste familie og venner, uten dem hadde det faktisk vært umulig.

Hva var din største fremgang i 2017?

Selv opplever jeg at min stemme i samfunnsdebatter, i saker jeg brenner for, var min største fremgang. Jeg var så tøff da jeg var yngre, så lot jeg meg tie på grunn av frykt for hva som kunne komme i retur. Sakte, men sikkert har jeg våget mer og det gir meg utrolig mye styrke. Det kan fortsatt være skummelt, jeg er ikke alltid så frempå, men jeg våger i hvert fall noe.

Beste kjøpet?

De siste årene har jeg kjøpt så lite, jeg husker nesten hvert eneste plagg jeg har kjøpt det siste året og til hvilken anledning. Når for eksempel plagg er så nøye tenkt ut til de ulike anledningene så må jeg si at de blir mer satt pris på, det er vanskelig å plukke ut bare ett. Den store, deilige bomberjakken, det røde skjerfet (og lua), Fila-skoene som gir meg verdens beste 90s vibe og Cat-skoene som gir meg en mer sofistikert look enn alle sneakersene jeg ellers velger å kle meg i. Av nytteting setter jeg ekstra pris på Bee’s Wrappen og hårproduktet som har gitt krøllene mine et nytt liv. Ellers er det nok opplevelsene som står øverst, reisene, konsertene og bare de enkle små tingene som kaféturer, sånt som har krydret livet. Dere skjønner at jeg ikke har blitt kvitt beslutningsvegringen i 2017.

Gjorde noe deg skikkelig glad?

Familien, spesielt min elskede B, lille A og foreldrene mine har gjort et ellers så mørkt år til et veldig fint et. Spaniaturen, fordi alt var så bra og godt lagt til rette for vår familie. Lille A har ønsket seg en ny tur siden vi kom hjem, og det føles så fantastisk å kunne oppfylle det ønsket.

Og trist?

Å bli ferdig på Lesesenteret gjorde meg veldig trist, det var virkelig den beste arbeidsplassen jeg har hatt. Jeg var egentlig veldig trist hele høsten, det tærer virkelig å ikke finne ny jobb. Det var flere å søke på, flere som jeg var perfekt til og som var perfekte til meg, men det var ingen napp å få.

Årets låter?

Away Away – Ibeyi
Where Did I Go? – Jorja Smith
Love Galore – SZA
Chanel – Frank Ocean
Don’t Kill My Vibe –  Sigrid
Reality Check – Noname
Humble – Kendrick Lamar
Gunerius (Remix) – Amanda Delara

Var du gladere eller tristere i 2017 enn året før?

Både ja og nei.

Favorittserie?

Insecure, Skam, Dear White People og Narcos

Den beste filmen?

Får helt jernteppe av slike spørsmål. Vet ikke om det er den beste, men en som gjorde inntrykk var Hjertestarter. Jeg er en sucker for Joner og Colombia, aldri i verden trodde jeg at disse skulle kombineres på et vis.

Den beste boken du har lest?

I love Dick av Chriss Kraus (sponset av Aschehoug). Vel, boken jeg slukte raskest var nok Tjensvoll og jeg av Rune Bjerga, men det er av personlige årsaker (min hood, min gate, mine steder).

Beste matopplevelsen?

Hm, den var verre, jeg tror det må være den fantastiske paellaen på solkysten (med cava-sangria, supergod vietnamesisk på Lille Saigon i Oslo, Mango Chicken på Zouk og Entrecôte Prima Jæren på Matbaren Renaa.

Hva gjorde du på bursdagen din?

Jeg husker faktisk ikke.

Er det noe du savnet i 2017 som du vil ha i 2018?

Bortsett fra en jobb? La meg se. Mer motivasjon og inspirasjon. Mer mot. Og la oss være ærlige, mer penger.

Nyttårsløfte?

Mange

Høyeste ønske akkurat nå?

En jobb. Eller vinne i lotto. Helst begge deler. Og så må det være å skrive noe som blir publisert, ikke la noe stoppe meg slik jeg gjorde i fjor.

Fortell meg noe om ditt 2017 ♡

Lista fant jeg hos Sandra

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet @luisa_lamar.

4 Comments

 1. Milla 8. januar 2018

  Podkasten din <3 Jeg håper også du får en jobb!!! Du fortjener det!!!

  Svar
  • lamar 8. januar 2018

   Takk Milla mi ❤️ Glad for å ha deg!

   Svar
 2. Oda 8. januar 2018

  Insecure! Fant serien tilfeldigvis på HBO en fredag kveld, så resten av helgen gikk til bingewatching for å si det sånn! 🙂 Ellers synes jeg The Handmaids tale også var veldig bra. Håper du får et fint 2018 🙂

  Svar
  • lamar 8. januar 2018

   I know the feeling, elsker Insecure ❤️ Og jeg har faktisk ikke sett The Handmaids tale enda, men har store planer om det! Ønsker deg også et fint 2018 😀

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.