En weekend i Stockholm

For et år siden

For et år siden tok jeg meg en weekend i Stockholm, vel det var langt mer enn en weekendtur selv om turen strakte seg fra fredag til søndag. Det var formålet som gjorde det til mer enn en weekendtur. Og jeg smiler inni meg når jeg tenker til bake på den helgen i begynnelsen av november.

Vinter i Stockholm

Kulda hadde inntatt den svenske hovedstaden for fullt, men jeg var forberedt. Ullsokker og ulltrøye hadde jeg kjøpt før avreise, fryse skulle jeg i hvert fall ikke. Kofferten var pakket omstendig, jeg hadde med meg det absolutt nødvendige og ingenting var tilfeldig. Alt med denne turen var så ukjent og uforutsigbart, så for å kompensere hadde jeg planlagt det jeg kunne planlegge. Avgårde dro jeg, med sommerfugler i magen. Jeg ankom storbyen og vandret fra T-Centralen til Stureplan med et smil om munnen. Følte meg kul og urban som aldri før, nøt folkene, språket og den kalde vinterlufta til det fulleste.

For første gang

For første gang skulle jeg møte Carina som jeg bare kjenner fra bloggverden. Jeg glede og gruet meg, slik jeg beskrev i innlegget Destinasjon: Stockholm & Carina. Hun kunne jo vise seg å være en øksemorder. Heldigvis var Carina like fin IRL som på blogg, nei, jeg drister meg til å si enda finere. Tenk å bjuda meg inn i sitt hjem i en fremmed by, ta meg med på byen etter en lang arbeidsuke og på sightseeing i dundrende bakrus? Enten er hun en ekstremt god vertinne eller bare ei innmari bra venninne. Jeg holder en knapp på det siste, selv om jeg absolutt ikke klager på vertskapet.

Lørdagen

Vi dro våre slitne kropper ut av leiligheten, innom en vintagebutikk og til Tunnelbanan, vi visste ikke helt hvor vi skulle, men en kafé og noe mat var sårt tiltrengt. Det rakk å bli mørkt da vi fant et sted å spise. Vi endte opp på et superkoselig sted som heter Matgatan 22 i Gamla Stan, interiøret var så innmari enkelt og fint, skandinaviske vibber all the way. Til og med dassen var fin, så fin at jeg måtte snike til meg noen bilder der inne. Suppa vi spiste var spicy og varm, akkurat det vi trengte etter en natt med altfor lite søvn. Vel, her er noen bildebevis på at vi faktisk greide å komme oss ut i storbyens gater, selv om vi kanskje kunne tenke oss å bare ligge under dyna hele dagen. Og det skal sies at vi dro videre på museum etterpå, men det kan jeg vise dere siden.

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet luisa_lamar.

6 Comments

 1. Carina 15. november 2017

  Omg, så utrolig fint skrevet og herlighet for noen snygga minner. Drømmer meg tilbake til den sykt morsomme helgen ❤️?

  Svar
 2. Mathilde Nicoline 16. november 2017

  oh! Jeg drømmer om en tur til stockholm i vinter, dette hjalp på!

  Svar
 3. teabooks 16. november 2017

  Så koselig! ^^

  Svar
 4. Milla 16. november 2017

  SÅ hærlig. DERE er hærlige. ♡♡♡

  Svar
 5. Synne 16. november 2017

  elsker å lese tekstene dine, Luisa. Vil lese mer om alt mulig!

  Svar
 6. line 21. november 2017

  elsker skiltet! hehe

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.