Musikkmandag #5

Hei alle sammen! Etter å ha tatt meg en velfortjent (om jeg for si det selv) ferie er jeg endelig tilbake. Siden det er mandag så finnes det vel ingen bedre måte enn å starte med min faste spalte, Musikkmandag. Og for å gjøre denne starten så myk som overhode mulig, for meg så klart, så deler jeg en video. 

Jay-Z

Bindestreken er tilbake og det samme er mannen bak. Videoen til The Story of O.J. fra Jay-Zs seneste album, 4:44, er full av symbolikk. Alt fra Disney’s rasistiske blackface figurer til svarte personer i USA som hever seg over sine egne. Blant annet O.J. Simpson, og saken hans som førte til diskusjoner og konflikter (mildt sagt) mellom den svarte befolkningen i USA og politiet, og svarte seg i mellom.

Den legendariske Nina Simones låt «Four Women» blir samplet. En låt som forteller historien til fire svarte kvinner med ulik hudtone og utfordringene de møter. Henvisningen til Simones fire kvinner i koret antyder at uansett om man er velstående eller fattig, lys eller mørk, er ens svarthet en mer relevant markør i et rasistisk samfunn.

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet luisa_lamar.

2 Comments

 1. Martine 1. august 2017

  Jeg digger den sangen, og spesielt den musikkvideoen. Jeg satt i kjelleren med broren min i mørket og så den for andre gang på brede PC-skjermer. Bassen dundret fra høytallerne og jeg ble helt hyptonitsert av videoen. Skikkelig kraftfull.

  Svar
  • lamar 22. august 2017

   Beklager sent svar girl! Men ja, det er så beskrivende, kraftfull. Jeg blir så glad for at musikken jeg deler faller i smak 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.