Minner fra barndommen

Jeg er en av dem som husker alt fra barndommen. Detaljer, hendelser, mennesker. Ja, til og med følelser og drømmer. Alt er kanskje å ta litt hardt i, men mer enn de fleste. Folk syns det er litt rart at jeg husker så mye, og ikke minst at jeg husker så langt tilbake. Som en nostalgiker så syns jeg det er fint.

Yoghurt

Som da jeg var to år og for første gang greide jeg å drikke opp hele yoghurten i den rosa termosen min i barnehagen i Colombia. Termosen som var en del av et sett. En liten rosa koffert med en termos inni. Nå blir de voksne stolte, tenkte jeg.

Tyggegummi

Jeg husker da jeg lærte å tygge tyggegummi. Vi bodde i Valdres og jeg var kanskje 4 år. Jeg fikk gå ut med noen store jenter som ville passe på meg, det var stas. Vi fikk med oss en pakke tyggegummi (nittitallet ass), jeg tygget og tygget til smaken gikk ut, spyttet den ut og ba om en ny. Jentene prøvde å fortelle meg at det ikke var det som var meningen med tyggegummi, men jeg sa at det var min pakke og strakk fram hånden. Fikk viljen min den gangen også.

Stjerneskudd

Jeg husker stjerneskuddene på nyttårsaften på terrassen i Bamsefaret. En gate på Forus hvor vennene våre bodde, de vennene som gjorde oss en del av familien sin. De er fra Østlandet og mente at vi innvandrere måtte holde sammen i Stavanger. Så fint.

Colombia

Jeg husker da vi, mamma, pappa og jeg, reiste tilbake til Colombia første gang. Jeg var seks år. Det var tre år siden vi hadde sagt farvel, nå skulle vi banke på den store og fine metalldøren hos mormor, morfar og oldemor. De visste ikke at vi kom. Gleden var så innmari stor. Hver dag, hver smak, hver klem. Sorgen da vi måtte dra igjen var minst like stor. Det er første gang jeg ser tårer i øynene til pappa. Det var som en bekreftelse på at dette virkelig var skikkelig trist.

Kysset

Jeg husker da jeg var ni år og min første kjæreste ble sjalu fordi jeg hadde kysset en kompis på kinnet i en runde Nødt eller sannhet. Hallo!? Jeg er fra Colombia, det er slik vi hilser på hverandre. Det var litt søtt likevel. Og jeg kan fortelle at han fikk et kyss på kinnet etter diskoen den onsdagen, og vi lekte ikke Nødt eller sannhet en gang.

Husker du mye fra din barndom?

8 Comments

 1. victoria 2. mars 2017

  hørtes ut som du hadde en skikkelig koselig barndom, jeg husker ikke så mye, ganske lite faktisk, tror jeg har blokka for det meste ute, uten at jeg vet hvorfor, for jeg hadde ingen traumer fra barndommen :>

  Svar
 2. Milla 2. mars 2017

  Åh. minner. Sko ønska eg klarte å huska lika mye.

  // tusen takk Luisa, koste meg masse med Søss. Vennskap e best. Og haha, så morro å hørra at det ikje bare va her i hus ordet faen kom opp. haha.

  Svar
 3. Anette 2. mars 2017

  Ååå… blei rørt av «colombia-avsnittet».

  det er svært mykje eg hugser. men det er òg mykje eg har gløymd. veslesyster minner meg stadig på ting me gjorde saman, og ting me sa. men eg berre «hæ? har eg sagt det?». kjipt!

  Svar
 4. Julie 3. mars 2017

  Så fint å lese. Jeg husker også veldig mye fra min barndom. Jeg er så takknemlig for at jeg kan se tilbake på lykkelige og gode minner sammen med familie og barndomsvenner 🙂

  Svar
 5. Line Cecilie 6. mars 2017

  Jaa. det er så rart å se tilbake på. Hvor fort tiden går, og hvor mye forandrerseg. Hvor mye vi skal gjennom for å komme dit vi er idag – OG HVOR mye vi skal gjennom for å komme videre i fremtiden… men til slutt: vi overlever alltid!

  Svar
 6. «Jeg husker stjerneskuddene på nyttårsaften på terrassen i Bamsefaret. En gate på Forus hvor vennene våre bodde, de vennene som gjorde oss en del av familien sin. De er fra Østlandet og mente at vi innvandrere måtte holde sammen i Stavanger. Så fint.»

  åH! sÅ VELDIG fint!

  Svar
 7. Mathilde Nicoline 19. mars 2017

  Å herregud så fint. Rart hva man husker og ikke. hvordan småting fester seg, mens andre større ting bare forsvinner. og hvordan man kan se et bilde eller en gjenstand og bare få barndommen øst innover seg.

  Svar
 8. Drea 26. mars 2017

  Herlig! Jeg er også en som husker ALT fra barndommen. Jeg husker følelsene ekstremt godt. Hva jeg følte når jeg følte det. Og hvordan ting luktet akkurat da.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.