Get the f*ck outta here, media!

Penger og makt

Noen ganger renner det over, begeret altså. Det er jo grenser for hvor mye dritt det er plass til oppi der. Verden er jo full av dritt, misforstå meg rett, det er overvekt av fine ting i verden (folk, mat, farger, musikk, kultur, kjærlighet osv), men dritten som finnes er så innmari unødvendig og meningsløs. Hva kommer dritten av? Vel, jeg vil si at det handler om makt og det endelige målet – penger. Kriger skjer på grunn av penger og makt, det er kanskje mer åpenbart enn at kroppspress, skjønnhetstyranniet og prestasjonspress også til syvende og sist oppstår fordi noen tjener på det. Store markedsaktører tjener på at vi har komplekser, at vi føler et visst press til å være på en måte eller til hvordan vi skal se ut. Og når media opptrer som tankeløse marionetter som gjør skittenjobben for dem, er det lov å hyle ut.

Tankeløse marionetter

Som i går da Side 2 valgte å publisere en artikkel med tittelen Amerikanske plastikkirurger hevder at mindre brystvorter er den største trenden i 2017. Hva i h*lvete ønsker de med det? Hva er nytten av å skrive om slikt? At det er nyttig informasjon kan vi med en gang avkrefte, eller hva? Så da gjenstår egentlig bare tanken om at de ønsker å belyse en trend som skjer på andre siden av Atlanteren, for å fortelle oss at dette er noe vi også bør tenke på. Jeg lar meg kanskje ikke påvirke, nå er jeg svært fornøyd med brystvortene mine og har aldri tenkt tanken på å fikse noe annet heller, men hva med en ung jente som er usikker på seg selv, kroppen sin og nå også brystvortene? Det er farlig! «Glem rumpa, glem kjønnsleppene, nå er det nipplene som teller og sånn skal de se ut.» Get the f*ck outta here!

Klikk og penger

Media må fader meg ta seg sammen og være bevisste over sitt ansvar og sin påvirkningskraft. Det er i grunnen hårreisende at media ikke etterstreber å være formidlere av seriøst, fornuftig og nyttig innhold. Nei vent, det skaper ikke klikk og dermed mindre penger. Ah, penger igjen gitt. Vi som mediakonsumenter må også være bevisste over at det er vi som er de forbanna klikkene. Krev nyttig og seriøst innhold av de mediene du konsumerer.

Hyling

Jeg ble så innmari sint i går og kunne ikke annet enn å hyle ut på Twitter, Facebook og Snapchat. Jeg var i grunnen flinkere til å hyle ut før, både her og der. Og det har jeg tenkt å gjøre noe med, jeg skal hyle ut i mine kanaler og håpe at noen hører, at noen er enige og at noen blir inspirert til å hyle med meg.

Hilsen stolt medlem at et visst hylekor ♡

6 Comments

 1. victoria 25. januar 2017

  Jeg prøvde å nominere de, men så skjedde det feil to ganger, så jeg ga opp, men før prøve igjen senere idag 🙂 blir så sjukt lei av alle disse «sladderbladene» hvis jeg kan kalle dem det, selv om side2 ikke er et blad, så oppfører de som et. kan ikke være så vanskelig å ikke skrive andre interessante ting, som f.eks MATTIPS TIL OSS SOM IKKE KAN LAGE MAT, DET HADDE VÆRT YPPERLIG! ELLER MAT SOM ER IN NÅ I 2017, HAHA

  Svar
  • victoria 25. januar 2017

   oi, det var jo ikke meningen å skrive caps på den siste linjen da.

   Svar
 2. Gitte 25. januar 2017

  Hva i helvete skjer med den artikkelen? Ble så sint om å lese om den i Kommentarfeltet. I kommentarfeltet til Kommentarfeltet klarer en mann å vrenge ut av seg en lang «kvinner er kvinner verst, kvinner kan bare takke seg selv, og kan dere ikke bare la være å bry dere – vi menn har selvtillit og tar oss ikke nær av alt»-preken. Pleier ikke vanligvis å svare på kommentarer, men nå klarte jeg ikke å la være. Spydig og passiv-aggressivt. Har hatt problemer med verifiseringen, men skal sørge for at han ser det. Hjelper sikkert ikke så mye, men synes ikke man kan la sånt bli stående uten motsvar.

  Svar
 3. Milla 25. januar 2017

  Ka skjer med media egentlig? Ka skjer med verden sånn generelt? Eg blir litt matt. Og så ubeskrivelig sint. Bilde seie alt. NOT COOL.

  // Tusen takk Luisa, hurra for oss. For Snapkollektivet. For deg. Og ekstra hurra for at du like frostbildene mine, hihi, og Ask <3

  Svar
 4. Line Cecilie 25. januar 2017

  Jeg er helt enig i det du skriver! jeg har alltid hatt et stort kompleks for brystvortene mine, og tenkt lenge på at jeg vil ha de annerledes. Prøvd tanken på at jeg er jo fin som jeg er – HElt til denne forbaska trenden da! kanskje jeg ikke er det allikevel??? hahhaha. Døør!Takk for å ødelegge selvtilliten min, media! Men vi kan trøste oss med at denne trenden går like fort over som alle andre.

  Svar
 5. […] det er ikke bare jeg som er lei! Se blant annet hva Luisa, Milla og Kristin skriver (og vlogger) […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.