Julehjerte

img_2784

Julen – en av de fineste tidene på året. Hjertet fylles med så mange følelser. Mest gode. Omgivelsene gir meg den varmen jeg trenger til å holde motet oppe i en altfor mørk tid. Alle lysene gjør tiden magisk, melodiene gjør at det kribler i kroppen, duftene og smakene skaper glede og stundene med nære og kjære gjør hjertet varmt. Og med lille A blir julen ekstra magisk. Tenk så fint å oppdage julen gjennom de fine øynene som er fulle av forundring.

Jul for meg er også et hode fullt av tanker og hjertet fullt av lengsel. Hele livet mitt har inneholdt et snev av savn, det gjør også julen. Kanskje spesielt i julen. Jeg blir fylt av allslags tanker og følelser. Når desember måned kommer snikende får jeg skikkelig lyst til å lage deilig julestemning hjemme i vårt eget hjem, samtidig som jeg kjenner en voksende klump i halsen og et stort savn. Jeg har jo et annet sted som også er et slags hjem for meg. Julen handler mye om å være sammen med de man er glad i, og da stort sett familien. Og store deler av min familie er så langt borte, de som skulle vært resten av selskapet på julekvelden er på andre siden av kloden.

Likevel er juletiden en favoritt, den gjør meg glad og varm i hjertet. Den fine og spesielle stemningen som omgir oss, gjør meg full av forventninger. Nesten som et lite barn. Og å få være med å skape stemningen og alt som hører med er også utrolig fint. Jeg er både takknemlig og glad for at lille A ikke kjenner savnet som jeg bærer med meg, han kan bare nyte at vi kan gi han en magisk tid full av glede og spenning.

Jeg har rett og slett lært at et julehjerte kan innebære så mangt. Både glede og sorg. Men til syvende og sist er det gleden som gjelder, den er her, den er nå. Savnet betyr jo også kjærlighet. Og med de rette ingrediensene kommer julestemningen på plass.

Julestemning for meg er..

.. lys i gatene

.. å pynte til jul hjemme

.. pepperkakebaking

.. duften av gran ved juletresalget borti gata

.. tid med de fineste jeg vet

.. julemusikken

.. forhåpninger om snø (ja, en kan alltids håpe)


Dette innlegget er det niende (jeg deltok ikke i det åttende) i en temautfordring som jeg er med på med en gjeng bloggere. Utfordringen går ut på å skrive om et nytt tema eller en ny utfordring hver uke. Ukens tema er Dette skal til for at jeg kommer i julestemning.

Andre bloggere som er med:
CarinaCarolineMilla ○  MartineMarie  ○ Ingvild ○ LiseNadiaStineJune

CarolineJune ○ Kine

2 Comments

  1. Line Cecilie 27. desember 2016

    åå så fine punkter <3 jeg har nuuull julestemning, jeg.. haha

    Svar
    • lamar 18. januar 2017

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.