Vinn en bok i fredsprisens ånd

img_4133

I samarbeid med Aschehoug

Vinn en julegave til deg selv eller noen du er glad i

Denne helgen feirer vi at Colombias president får Nobels fredspris. Prisen er også en hyllest til det Colombianske folket og ofrene av den over 50 år lange konflikten. I forbindelse med fredsprisen vil jeg gjerne feire ved å dele ut en bok som er veldig betydningsfull for meg. Det varmer hjertet mitt at verden åpner øynene for hjemlandet mitt. Interessen for Colombia har blomstret det siste året, noe på grunn av serien, Narcos, men også på grunn av fredsavtalen mellom FARC-geriljaen og regjeringen. Selv om fokuset må være å nå målet om fred, så vil jeg også bidra med å gi flere innsikt og kunnskap om Colombia og konflikten. Derfor ble jeg så glad da min Aschehoug ga meg grønt lys til å dele ut et eksemplar av Frykten har et ansikt.

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar under dette innlegget. Jeg trekker en vinneren fredag 16. desember. 

Om Frykten har et ansikt

Borgerkrigen i Colombia har ført til at hele befolkningen lever i konstant frykt. «Frykten har et ansikt» er en gripende og innsiktsfull bok om en krigs ofre.

Kidnappinger. Drap. Intern fordrivelse. Grove brudd på menneskerettigheter. Gjennom tiår med geriljaopprør og brutal statlig undertrykkelse har Colombia vært et av verdens mest voldsherjede land. Ingen er blitt spart, verken fattig eller rik. I dag knyttes det et visst håp til de pågående fredsforhandlingene, men voldsnivået er fremdeles uhyggelig høyt. Hvordan klarer colombianerne å takle livet sitt, enten de lever bak høye stålgjerder i urbane Bogotá eller på landsbygda ved foten av Santa Martas snødekte fjell, med krigen som et truende bakteppe?

Gjennom flere lange opphold i Colombia har Kristina Johansen kommet tett på hverdagslivet til mennesker fra alle samfunnslag. Villig deler de sine historier med henne og gir oss unik innsikt i hva det vil si å leve i frykt. Samtidig får vi en dypere forståelse av den blodige og kompliserte konflikten i Colombia og følgene av en kontroversiell sikkerhetspolitikk som ikke klarte å bringe fred til landet. Her finner vi også bakgrunnen for at dagens regjering har valgt å satse mer på dialog enn på konfrontasjon.

– Aschehoug

18 Comments

 1. Renate 9. desember 2016

  Jaaaa, denne ønsker jeg meg :):)

  Svar
 2. Sofie 9. desember 2016

  🙂

  Svar
 3. Angela 9. desember 2016

  Tror dette er en spennende og tøff bok å lese, vil gjerne være med i konkurransen!

  Svar
 4. Carina 9. desember 2016

  ÅÅH, DENNE ØNSKER JEG MEG VELDIG! HØRES UTROLIG SPENNENDE UT 🙂

  Svar
 5. Milla 9. desember 2016

  Du e så fin på SK når du prate om detta. Og for ein fin konkurranse å ha. Seie ikje nei takk te å vær med 😉

  // Tusen takk Luisa. Du og dine ord gjør meg alltid så glad <3

  Svar
 6. Ida Sundae 9. desember 2016

  Så deg nettopp på sk, og jeg vil gjerne vinne boka! <3

  Svar
 7. Frida 9. desember 2016

  Dette er noe jeg virkelig ønsker å lese mer om! Ønsker også å vise den for resten av familien min 🙂

  Svar
 8. Irene Elise 10. desember 2016

  Åh, denne boka har jeg hatt på ønskelista mi en god stund, men av en eller annen grunn har den aldri funnet veien sin hjem til meg. Kanskje dette er anledningen? 🙂 Jeg vil gjerne få fingrene i denne flotte boka som jeg har hørt så mye bra om (er lag’er). På tide for denne latinamerikaidioten å fordype seg mer i Colombia! 🙂

  Svar
 9. Hanne 10. desember 2016

  ååh, Denne boken har jeg hatt lyst til å lese siden du snappet om den. samtidig gruer jeg meg til å lese om den lille jenta, selv om jeg jo vet at det har gått bra med henne ☺️

  Svar
 10. Linda 10. desember 2016

  Hei Luisa! Denne boka ønsker eg veldig gjerne å lese! 🙂 🙂

  Svar
 11. Sabina Huanca Johansen 10. desember 2016

  Har tenkt lenge at dette er ett tema jeg vil sette meg inn i, og en bok virker helt perfekt 🙂 Vil gjerne vinne boken!

  Svar
 12. Anneli Stiberg 10. desember 2016

  Denne boka har jeg hatt lyst til å lese lenge!

  Svar
 13. Marit 10. desember 2016

  Jeg har for alvor fått øynene opp for konfliktene i Colombia etter å ha sett Narcos. Tror at denne serien har gjort at folk flest har fått mer innblikk i frykten og terroren som har foregått, og som fremdeles foregår. Kunne veldig gjerne tenke meg å lese mer 🙂

  Svar
 14. cindy 11. desember 2016

  hørtes spennende ut!

  Svar
 15. Julie 11. desember 2016

  Den boka har jeg veldig lyst til å lese! hadde vært fint å lære mer om noe jeg vet så lite om.

  Svar
 16. Nadia 11. desember 2016

  Jeg er gjerne med 🙂 <3

  Svar
 17. Iselin Renée 13. desember 2016

  Jeg blir veldig gjerne med 🙂

  Svar
 18. Anne 14. desember 2016

  Denne ville vært en godt tilskudd i boksamlinga! Jeg studerer litteraturvitenskap og syns det er veldig viktig å følge med på dagsaktuelle tema – krysser fingra!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.