Selve livet

Versjon 3
Runddansen

En liten hånd som vil gjøre alt selv. Vi danser og leker. Vi leker og ler. Jeg betrakter lille A, så stor og likevel så liten. Min lille A. Plutselig kommer kvelden, så blir det stille. Kjøkkenet er strøkent, hva ellers skal man ta seg til? Å jo, klesvasken venter. Ok, det er ikke slik hver kveld, men dere ser hva jeg mener. Så er det natt, den er alltid litt for kort. Og vi gjør runddansen på ny. Dans og lek. Lek og latter. Stille, natt, igjen er den for kort. Livet med lille A er preget av rutiner, en runddans, noe forutsigbar, men likevel vidunderlig magisk.

Selve livet

Å være mamma er ikke bare slitsomt, travelt og rotete. Det er heller ikke et glansbilde med fine møbler, grønnsaker i fine former og treleker. Man skal hele tiden serveres den ene sannheten etter den andre, enten den ene veien eller den andre. Jeg syns det er totalt uinteressant. Å være mamma for meg er selve livet, det har vært selve livet mitt fra den dagen jeg fikk bekreftet at det vokste en liten baby i magen min. Jeg er fortsatt meg, jeg har mitt, alt jeg liker, alt jeg drømmer om, alt jeg vil gjøre, og ved siden av eller i kombinasjon med alt det er jeg mamma, det vil jeg være resten av livet mitt.

Lamslått superhelt

Jeg blir lamslått av følelsene, av at tiden går så fort, av alt du plutselig får til og av at jeg gleder meg til å se hvordan du blir lille A når du ikke lenger kan kalles lille A. Jeg blir lamslått av frykten for at jeg skal gjøre noe feil, av at jeg ikke skal greie å beskytte deg mot alt det onde og av å bære et umenneskelig ansvar. Likevel er det verdt det, hver eneste pust som slås ut av meg ved bare tanken på alt dette, er verdt det. Jeg skal gjøre alt jeg kan så godt jeg kan, fordi jeg i disse årene har lært at alle disse aspektene som lamslår meg er de samme som gir meg de ubeskrivelige superkreftene som mammaer har. Superkreftene jeg har fått, nettopp fordi jeg er din mamma.

 

7 Comments

 1. Carina Behrens 2. desember 2016

  Fantastiske Luisa, for en fin tekst ❤︎ Skulle ønske alle barn var så heldige og hadde en mamma som deg!

  Svar
  • lamar 10. desember 2016

   Aaaaw <3 Takk, det var jammen et stort kompliment!

   Svar
 2. Ida 2. desember 2016

  Så fint! du skriver så flott, Luisa! A er jammen en heldig liten (stor) gutt. Håper dere får en fin helg ^^ klem!

  Svar
 3. Caroline 2. desember 2016

  Alle mødre skulle vært som deg 🙂

  Svar
 4. Maria 2. desember 2016

  Kjenner sånn på de følelsene selv. Livredd for å ikke strekke til. For å gjøre noe feil. For å ødelegget lille gutten min. Å hente og levere i barnehagen gjør ikke frykten mindre, der man stadig blir møtt med hva man har glemt å ta med, fått med seg eller gjort og ikke gjort som ikke lever opp til «standard». Jeg må lukke ørene av og til. For jeg har en gutt som smiler og ler når han våkner, Han synger når han legger seg. Han hopper inn i senga vår med dyna si dragende etter seg. Han sier «mamma eg e gla i deg…» og «mamma, du kan ikkje passe på meg, eg ska passe på deg». Han smiler og løper mot meg når jeg henter i barnehagen. Og de øyeblikkene, de er de som gjør livet verdt det. Som får meg til å strekke meg enda litt lenger. Fordi han fortjener det 🙂

  Svar
 5. Milla 5. desember 2016

  For ein fin tekst. Eg elske ordet runddans. Og eg kjenne meg sånn igjen i dessa ordå. Du asså. Gong på gong skrive du tekster som røre no i meg. Takk.

  // <3 <3 <3

  Svar
 6. Drea 10. desember 2016

  <3 <3 Herlig!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.