Gjør det selv

img_6537-1
Hang-ups

DIY (les: Do It Yourself) som det heter på tjuesekstensk er temaet for ukens utfordring. Selv har jeg alltid tenkt at på meg selv som kreativ, det er liksom ikke det det står på. Jeg liker å lage ting og jeg har alltid vært god på det jeg går inn for å gjøre. Da jeg var yngre tegnet jeg litt, jeg lagde armbånd (de ble faktisk litt pop og jeg delte ut flere i konkurranser på bloggen jeg hadde for flere år siden) og jeg syns alltid det var gøy å få hang-up på slike hobbyer. Nå har skrivingen tatt plassen til de fleste.

img_1133

Hus og kort

Det en stund siden jeg har hatt noe slikt. Bortsett fra fargelegging, men det er i mine øyne mer meditasjon enn faktisk å kreere noe. Det går mer i hus og hage i mitt tilfelle. De siste årene har jeg også designet en del kort, det er liksom slik du gjør når du har fått barn. Takkekort, invitasjon til navnefest, takkekort etter navnefest, julekort og så designet jeg egne bryllupsinvitasjoner da vi inviterte til bryllupsfest.

img_8466

Puss opp

Når det gjelder prosjekter som er litt større, som å pusse opp noe så er det er selve doinga som er utfordringen. Det kan noen ganger handle om tid eller penger, og slikt kan du ikke gjøre så mye med. Men jeg har også funnet ut at jeg er en person som lett blir grepet av hverdagen, jeg flyter fra dag til dag uten at jeg aner det selv en gang. Kanskje fordi jeg faktisk har det veldig fint. Så min utfordring er å riste meg løs fra det faste grepet inni mellom, og bare samle bitene idé og vilje og sette dem sammen. Det gjelder spesielt mindre prosjekt som faktisk ikke krever så mye annet enn at du faktisk kommer i gang og fullfører. Når det gjelder oppussing så er det noe vi alltid gjør selv (ehm, mannen gjør det som regel), men det krever ofte litt mer enn idé og vilje. Jeg er ufattelig heldig som har en veldig dyktig og hendig mann, og så gir det en enormt fint følelse å vite at dette har vi (han) laget selv – selv om det kan ta litt mer tid når vi gjør alt selv.

Snart

Jeg tenkte å lage en liten liste over D.I.Y.-prosjekter som jeg/vi har på vent, bare som en liten påminnelse for meg selv og kanskje til inspirasjon for andre:

 • Pusse og olje alle de fine teak-møblene våre
 • Male halve veggen i spisestua/stua rosa
 • Kjøpe armeringsnett, male det og henge det opp på veggen i gangen
 • Pusse opp loftet
 • Bli ferdig med gårdsrommet
 • Pusse opp vaskerommet og toalett nummer to
 • Lage en fiiiiin hage

Jeg gleder meg faktisk til å ta fatt på flere av disse, noen vet jeg må vente litt til, men det får nå være. Mens jeg venter eller prøver å rive meg løs fra det nevnte grepet så liker jeg å se på videoer som dette. Litt gratis reklame til Makupmalin og Finn.

Foto: Privat

Dette innlegget er det sjette i en temautfordring som jeg er med på med en gjeng bloggere. Utfordringen går ut på å skrive om et nytt tema eller en ny utfordring hver uke. Ukens tema er D.I.Y.

Andre bloggere som er med:
CarinaCarolineMilla ○  MartineMarie  ○ IngvildLiseNadiaStineJune

CarolineJune ○ Kine

5 Comments

 1. Maria 28. november 2016

  Uff – oppussing. Det er mye jeg har lyst å gjøre i huset vårt. Men her er det nok økonomien som sier stopp til det meste av det her for tiden… Ellers likte jeg DIY før men nå er jeg ikke fullt så glad i det. (Med mindre foto og grafisk design regnes som DIY da…) 🙂

  Svar
 2. Milla 28. november 2016

  Åh. Dei kortene e så fine. Flinke du <3

  Svar
 3. Kinemora 28. november 2016

  Skulle virkelig ønske jeg hadde hus som jeg kunne pusse opp. Likte kortene veldig godt.

  Svar
 4. Caroline 28. november 2016

  Elsker kortene!

  Svar
 5. Tine Katrine 2. desember 2016

  Diy er så gøy! Og oppussing! Skulle ønske jeg hadde energi til sånt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.