Hjertesak[er]

10399582_303069040077_6280244_n-1

Født med et brennende hjerte

Å brenne for noe, å kjempe for noe. Du skulle tro det lå i DNAet mitt, men det er vel ikke mulig. At jeg har fått det inn med morsmelka, er det derimot ingen tvil om. Hele min eksistens baserer seg egentlig på et gryende engasjement, troen og viljen på å forandre verden. Det høres stort ut, men det er helt sant.

Foreldrene mine møttes fordi de er engasjerte, fordi de delte drømmer og kjempet for samme mål. Og sånn kom jeg til verden, smittet av deres brennende engasjement. Hjertesakene er mange. Jeg kan umulig velge bare en, for alle mine hjertesaker er deler av et stort bilde, en stor sammenheng. De handler i bunn og grunn om å tro på det gode, å kjempe mot urettferdighet og drømme om at en bedre verden er mulig.

10399582_303070250077_205191_n

Mine  viktigste hjertesaker
 • Fred fordi det faktisk er det eneste som er riktig i mine øyne. Å krige er det verste og mest onskapsfulle vi mennesker gjør. Det burde være ulovlig.
 • Sosialisme fordi jeg tror på en rettferdig verden med rettferdig fordeling av godene der alle har like muligheter og rettigheter uansett utgangspunkt.
 • Feminisme fordi kvinner er halvparten av befolkningen i verden og da mener jeg det er rett og rimelig at kvinner har rett på like mye makt og ressurser som menn.
 • Antirasisme fordi alle mennesker e like mye verdt. Du skal ha like rettigheter og muligheter uansett hvilken hudfarge du har.
 • Arbeiderkamp fordi et rettferdig arbeisliv er et viktig fundament i et samfunn. Rettferdige lønninger og gode arbeidsforhold, hurra!
 • Miljøkamp fordi jeg vil at våre barn, deres barn og alle som kommer etter oss skal få leve på en frisk klode full av ressurser og nydelig natur. Fordi urfolk som lever sammen med naturen og beskytter den har all rett å fortsette med det, det er deres livsgrunnlag og ingen har rett til å frarøve dem det.

Alle henger sammen, den ene er ikke fullstendig uten den andre. Det var nok derfor jeg gikk inn i politikken, der kan du jobbe med alle disse sakene på tvers av hverandre.

Foto: Privat


Dette innlegget er det andre i en temautfordring som jeg er med på med en gjeng bloggere. Utfordringen går ut på å skrive om et nytt tema hver uke. Ukens tema er «Min hjertesak».

Andre bloggere som er med:

Carina ○ Caroline ○ Tine Katrine ○ Martine ○ Marie

 Ingvild ○ Angela ○ Anonym ○ NadiaStine ○ June ○ Iselin ○ June

3 Comments

 1. Carina Behrens 30. oktober 2016

  Dette var fint. Jeg er så enig med deg på alle punkter! Og så må jeg bare si: fyyyyyy søren så søt du var (og fortsatt er da, men ja) ♥︎

  Svar
 2. June 1. november 2016

  Sier det igjen: jeg digger engasjementet ditt! <3 Og enig med Carine, FOR en søtis! 😀

  Svar
 3. Martine 2. november 2016

  SÅ viktige hjertesaker! Kunne virkelig ikke vært mer enig, og så viktig at du poengterer at alle sakene utfyller hverandre. Og bildene i innlegget var helt herlige, det gir hele innlegget så mye mer sjel (og så komisk bilde av deg med en avis haha!)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.