Det er den draumen

luisa-red

Det er den draumen me ber på
at noko vedunderleg skal skje,
at det må skje –
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at berget skal opna seg,
at kjeldor skal springa –
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

Norges beste dikt

Kåret til Norges beste dikt, og jeg kan skjønne hvorfor. Den drømmen, eller draumen, som Olav H. Hauge skrev om på 1960-tallet er en de fleste av oss bærer med oss. På et vis. Vi drømmer, noen ganger vet vi ikke hva vi drømmer om en gang. Det er bare noe som bor inni oss, noe vi strekker oss etter eller jakter. Draumen. Nynorsk er forresten så utrolig fint, jeg har så mye kjærleik til det selv om jeg ikke skriver det selv.

Draumen

Jeg drømmer. Dere bare «What?! Sier du det?». Mest av alt drømmer jeg om å en gang greie å skrive noe så fint og bra som kan bli til en bok. Noe som noen vil lese, noe som får folk til å smile og kanskje gråte en skvett. Noe som vekker følelser, noe leseren kan relatere til og ikke minst bli underholdt av. Mens jeg jobber med den saken øver jeg meg på mange vis, og mest av alt her på La Mar. Jeg øver meg på å sette ord sammen, sette ord på følelser og å formidle.

Noe vidunderlig kan skje

Derfor vil jeg prøve noe nytt. Jeg vil ta dere med inn i et nytt univers, kanskje vi kan skape det sammen. Det kan bli en del av drømmen, noe vidunderlig kan skje. Er dere med? Jeg vil bringe skjønnlitteraturen min og La Mar enda tettere sammen. Sammen på en annen måte. Det er sykt skummelt, det kjenner jeg nå når jeg skriver dette, men hvorfor ikke bare hoppe i det, hva har jeg å tape? Ingenting. Og det finnes ikke et bedre sted å ta sjansen enn her i min trygge sfære.

For å slutte å være så vag og poetisk, som i bunn og grunn er en forsvarsmekanisme her fordi dette virkelig er skummelt. Jeg vil lage en historie delt opp i ulike deler, la oss kalle det kapitler, som dere kan følge her på La Mar. Kanskje dere får muligheten til å påvirke handlingen. Er dere med?

17 Comments

 1. Caroline 20. september 2016

  Høres spennende ut 🙂

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Ja, ikke sant! 🙂

   Svar
 2. June 21. september 2016

  For en fin idé! Gleder meg til å følge med på dette 😀

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Så gøy at ideen faller i smak! <3

   Svar
 3. Tine Katrine 21. september 2016

  Gleder meg!

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Yey!

   Svar
 4. Lisa 22. september 2016

  Ooh, jaaa!:-D

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Hurra 😀

   Svar
 5. Line Cecilie 24. september 2016

  Oi så spennende! <3

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Så gøy at du syns det! <3

   Svar
 6. Kristine 28. september 2016

  Hurra for at du skriver og attpåtil vil dele det med oss – jeg gleder meg til å lese! 🙂

  Svar
  • lamar 30. september 2016

   Åh, så kult og fint at du syns det! 🙂

   Svar
 7. Janicke 4. oktober 2016

  Jeg er med!

  Svar
  • lamar 26. oktober 2016

   Yey!

   Svar
 8. Drea 19. oktober 2016

  Herlig! Jeg har også den samme drømmen. Jeg har likt å skrive siden jeg var… Vel, siden jeg lærte å skrive før jeg begynte på skolen. Jeg husker fremdeles den første fortellinga jeg skreiv og hvor mye det betydde for meg. Det handlet om en rev og en «grevlin» (man skriver jo ikke akkurat feilfritt som seksåring..) som ble «vener». Haha!

  Vel. Masse lykke til med både dette prosjektet og drømmen om å en gang skrive bok! Du skriver utrolig godt, syns jeg. 🙂 Klem!

  Svar
  • lamar 26. oktober 2016

   Lykke til med ditt prosjekt! Jeg håper jeg får lest boken din en gang 🙂 Klem

   Svar
 9. […] om Mone. Dette er også den tredje delen av mitt skriveprosjekt som jeg har skrevet om i innlegget, Det er den draumen. Der kan du lese om bakgrunnen for prosjektet og hvor skummelt jeg syns dette […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.