Mandagsbarn

Jordan Whitt

Til alle dere mandagsbarn, det sies at dere har vakre øyne. Selv er jeg lørdagsbarn, altså er jeg sjeldent trett. Det skal sies at når klokken passerer 23:00 er jeg sjeldent trett, noe som er dumt i seg selv, men alle disse timene før føles som en pine for tiden. Det er kanskje bare for en liten periode, at det snart går over. 

Pusterom

Jeg vil ha energi til å leke, tulle og fjase for så å kunne stikke og løfte litt vekter eller svette bort på en ellipsemaskin. Ikke hver dag så klart, men annenhver. Eller hver tredje. Jeg vil ha overskudd til å sette meg ned og skrive på et av de evigvarende prosjektene mine. Noen av dem har jeg til og med bare i tankene, godt bevart. I det siste har jeg ikke hatt energi til å rydde det høye tårnet av klær som ligger på soveromsgulvet en gang. Jeg kan ikke en gang huske hvordan det plutselig ble så høyt. I tillegg til alt dette så vil jeg avslutte dagen i sofaen med B mens vi ser noe bra eller morsomt. Det hele hadde selvsagt løst seg hvis jeg bare fikk et par timer ekstra å rutte med. Uansett kommer leking, tulling og fjasing først, det er den fineste tiden og den nytes hver dag. Og å sitte i sofaen med B greier jeg også fint. Jeg får ta resten litt etter litt. Rutiner er noe som jeg setter stor pris på, men jeg kan ikke skryte på meg at jeg liker at det skal gå i ett fra man våkner til man legger seg. Jeg trenger pusterom.

Umettelig

Det foregår mye i tankene for tiden, kanskje det er det som tapper meg for energi på et vis. Jeg er inspirert. Har to ekstremt fine innlegg som jeg jobber med og jeg gleder meg sånn til å dele dem snart. To fine prosjekter som krever sitt. En jobb som er så spennende for tiden at det nesten blir for mye. Og jeg ser meg stadig om etter kilder til inspirasjon, jeg er umettelig på den fronten. Musikk, tekster, bilder, folk. Får ikke nok.

Så mandagsbarn, jeg syns det er urettferdig at dere har vakre øyne og at vi lørdagsbarn skal sjeldent være trette. Å ha vakre øyne krever ikke energi, det bare er. Dette lørdagsbarnet er for tiden litt trett. Og når det er tid for å faktisk være trett så ligger jeg der og lytter til natten, sjekker alt jeg bare må sjekke og lurer på om den buksen jeg egentlig vil ha på meg i morgen ligger i det høye tårnet.

Oi, klokken over 23:00, jeg må forte meg i seng før jeg plutselig ikke er mer trett.

Foto: Jordan Whitt

10 Comments

 1. Milla 16. august 2016

  Eg og sko ønska eg hadde overskudd te å gjør alt eg har lyst te. Veldig sliten og trøtt for tiå eg og. Hehe.

  // JA, du sa det! Det e det mest spennende eg har vært med på, å vær mor. Samtidig som det e ubeskrivelig slitsomt. Og fullt av kjarleik 😉 <3

  Svar
  • lamar 18. august 2016

   Åh, ja, Milla! Det skulle jeg også ønske at du hadde <3

   Svar
 2. Carina Behrens 16. august 2016

  Kjenner meg veldig godt i det du skriver, enda jeg er født på en torsdag. Jeg vet ikke hva som definerer et torsdagsbarn?

  Uansett, slapp av og ta det med ro, snart vil energien komme krypende tilbake igjen <3

  Svar
  • lamar 18. august 2016

   Jeg satser på det <3

   Vi har allerede pratet om det, men sier det igjen :)"Torsdagsbarn får langt å gå."

   Svar
 3. Maria 16. august 2016

  Jeg er søndagsbarn og får alle dyder under ett… Kjenner meg veldig igjen i det der – selv om jeg strengt tatt er hjemme hele dagen. (skjønt – mye av den går bort i pensumlesning)
  Det er mye jeg skulle ønske jeg hadde tid til, som aldri blir noe av fordi før jeg vet ordet av det så er dagen over…
  PS – tror jeg hoppa over den der lørdagsgaven… For jeg er ALLTID trett – haha 🙂

  Svar
  • lamar 18. august 2016

   Ja, virkelig! Vi skulle hatt flere timer 🙂

   Svar
 4. Caroline 16. august 2016

  Håper du finner energi snart!

  Svar
  • lamar 18. august 2016

   Ja, jeg og! Savner treningsrutinene 🙂

   Svar
 5. Regine 18. august 2016

  Så utruleg bra du skriver Luisa.
  Eg er født på ein søndag, veit ikkje heilt ka type person det er 🙂

  Håper du får meir overskudd til å gjøre alt du har lyst til kjære deg,
  det fortjener du <3
  Sender deg ein god klem!!

  Svar
  • lamar 18. august 2016

   Tusen takk, Regine <3

   Jeg ser at jeg burde limt inn hele diktet 🙂 Gjør det her jeg.

   Mandagsbarn får vakre øyne.
   Tirsdagsbarn blir lett på tå.
   Onsdagsbarn får perletårer.
   Torsdagsbarn får langt å gå.
   Fredagsbarn gjør alle glade.
   Lørdagsbarn er sjeldent trett.
   Søndagsbarn får største gaven;
   Alle dyder under ett.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.