Sunn fornuft

img_8831

Jeg vil inspirere til gode vaner, skrive om mat som er bra for kroppen og vise min lidenskap for design og mote. Men jeg ønsker ikke å bidra til å lage en mal, legge press på unge gutter og jenter eller trigge sykdom. Og jeg er heldigvis ikke alene om å ønske å bekjempe kroppspresset som så altfor mange unge opplever, det samme kroppspresset som for mange fører til spiseforstyrrelser. Vi er mange! Jeg er så utrolig stolt over å være en av de over 100 bloggerne som stiller oss bak Sunn fornuft-prosjektet. 

Jeg vil være en som formidler gode og fornuftige tanker. En som kan få unge jenter og gutter til å føle seg gode nok. At man kan sette seg mål som man jobber imot, samtidig som man er fornøyd og stolt over seg selv, akkurat som man er.

Mitt ønske er å inspirere, å dele erfaringer og vise dere det jeg liker uten at det skal få noen til å føle at de ikke lever på en riktig måte, at de spiser feil eller at de ikke strekker til. Vi trenger ikke å konkurrere eller sammenligne oss med andre for å hente ut tanker, meninger og inspirasjon fra hverandre. Vi må være på lag, ikke spille mot hverandre. Bygge hverandre opp samtidig som vi styrker oss selv.

Problematikken rundt kroppspress, skjønnhetstyranniet og spiseforstyrrelser er likevel så altfor stort, vanskelig og komplekst. Alt jeg skriver nå får meg til å tenke «Det ser så enkelt ut. Det er lettere sagt enn gjort», men vi må bare tro på at selv om det ikke er lett så finnes det små grep vi alle kan gjøre for å bidra i kampen for et fornuftig og sunt kroppsbilde hos barn, unge og voksne.

Som formidlere må vi bloggere ta en stor del av kampen fordi vi nettopp er et medie hvor folk henter inspirasjon. Vi er enkle å sammenligne seg med fordi vi er tilsynelatende «vanlige folk», men det er ikke å stikke under en stol at blogg har blitt en business og mange bloggere lever ikke er helt vanlig liv. Jeg tror det er viktig å være klar over hva man formidler til leserne sine og ikke minst hvordan.

Derfor er Sunn fornuft-plakaten så viktig! Og derfor var det et enkelt valg for meg å være med og støtte kampanjen. Sammen kan vi samle krefter for å knuse kroppspresset.

8 Comments

 1. Maria 20. juli 2016

  Den plakaten har jeg også sluttet meg til, selv om det har vært litt kontorvers rundt den. (Uten at jeg helt forstår hvorfor et sånt tiltak kan være noe annet enn positivt) Et utrolig bra tiltak i en verden hvor «alle» kan fremstille seg selv helt anderledes enn hva som er realiteten i form av dokumentasjon på sosiale medier.
  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – all den tid jeg elsker sosiale medier og at jeg får lov å utfolde kreativiteten min digitalt – jeg er glad jeg ikke vokste opp med facbook og instagram. Det var tøft nok å være ungdom og passe inn om ikke hvor mange likes du fikk definerte deg, og all andres tilsynelatende perfekte liv gjorde deg enda mer usikker og stressa.
  Nei det var greit å vokse opp i en tid der jeg ikke ble bombardert med hva naboen gjorde til enhver tid :-)Og jeg tror ALLE kan ha godt av å lese den plakaten der, blogger eller ikke. Livet er ikke en konkurransse om hvem som er «best» – det viktigste må jo være å få være lykkelig som man er (der har jeg nesten re-postet hele det siste innlegget mitt i kommentarfeltet ditt – haha)

  Svar
  • lamar 8. august 2016

   Fin kommentar! Beklager sent svar, kjære Maria <3 Jeg kan ikke skjønne at det har vært kontroverser rundt plakaten, har visst ikke fulgt med. Jeg stiller meg i alle fall helt uforstående til at det går an å være i mot noe så viktig og bra!

   Svar
 2. Nadia 24. juli 2016

  Fineste Luisa, du er så flink og god! Real inspirasjon! <3

  Svar
  • lamar 8. august 2016

   Nadia <3 Lenge siden! Tusen takk for de fine ordene, setter så stor pris på det!

   Svar
 3. Renates Reiser 27. juli 2016

  For et bra og fornuftig tiltak!

  Svar
  • lamar 8. august 2016

   Ja, ikke sant? Veldig kult at så mange er med 🙂

   Svar
 4. Nina C. 30. juli 2016

  Synes det er utrolig bra at «Sunn fornuft» plakaten kom!

  Svar
  • lamar 8. august 2016

   Helt enig med deg, Nina!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.