Thea ♡

img_9285

Jeg hadde et helt annet innlegg klart til i dag, men velger å dele et innlegg fra min gamle blogg med dere.

Flere måneder har gått, Thea var eldre nå. Hun har vært gjennom så mye bare på den lille stunden. I natt ga kroppen hennes etter. Thea lever videre, hennes ord, erfaringer, engasjement og styrke. Vi er heldige som har fått lese hennes ord, hun har gitt mange styrke og ikke minst delt så mye viktig lærdom. Thea berørte så mange på veldig kort tid.

Mine tanker går til familie og venner.

Hvil i fred Thea ♡

THEA

Det er ei jente jeg vet om. Jeg kjenner henne egentlig ikke noe særlig. Vi er venner på facebook og vi har vært på samme fester noen ganger for flere år siden. Hun har et ansikt man lett husker igjen, hun er veldig fin. Og en ting jeg har lært, er at hun er sterk, så inderlig sterk. Hun heter Thea. Jeg tør å tippe at hun har blitt et kjent ansikt for flere det siste halve året. Hun har gitt livmorhalskreft et ansikt, og hun har lært oss at vi er sårbare alle sammen. Hun er bare 25 år, det kan altså ramme deg, en venninne, en søster, en mor. At man er ung er ikke et skjold mot kreft, dessverre. Freelance journalisten, Thea, som flyttet til New York for å jobbe fikk kreft. Livet ble snudd på hodet, likevel har Thea brukt dette for å gjøre en innsats for alle andre. Oss. Vi som ikke har tenkt tanken en gang, men som er like utsatt som det hun en gang var. Thea har delt sin kamp med oss på facebook og på bloggen sin. Og sammen med venninnen sin, Sofia Storhaug, skapte hun kampanjen #sjekkdeg som ble sparket i gang i september, i samarbeid med Kreftforeningen og Det Nye. Jeg beundrer hennes styrke.

#sjekkdeg

Kampanjen startet i september, men jeg vil bare gi alle en påminnelse. Mange bra kjendisdamer er med. Tone Damli, Jenny Skavlan og Siri Tollerød for å nevne noen få. Det har seg nemlig slik at færre unge kvinner tar celleprøve, samtidig får flere unge kvinner kreft. Jenter, denne trenden må vi snu. Og alt vi trenger å gjøre er å sjekke oss. Livmorhalskreft kan forhindres, alt som må til er å ta en celleprøve. Derfor vil jeg gi alle denne påminnelsen.

Som del av kampanjen har Thea også laget en videodagbok som vises på Det Nye sine sider. Under linker jeg til episodene som allerede er publisert. Se dem, del dem. Sjekk deg, og gi noen du er glad i en påminnelse. En telefon, en sms eller når du møter dem. Og bli med på kampanjen ved å dele et bilde på instagram eller andre sosiale medier og tagg bildet med #sjekkdeg.
Episode 1 | Episode 2 | Episode 3

Og husk, #sjekkdeg

Foto: Thea

2 Comments

 1. Krist.in 17. juli 2016

  Det er såå utrolig trist! Jeg gikk på nkf med Thea – og hun intervjuet meg en gang. Så rart når en person man er venn med på facebook plutselig bare er borte! Men hun vil bli husket – og for en innsats hun har gjort for kreftsaken – og såå mange som har sjekket seg på grunn av henne!
  Hvil i fred <3

  Svar
  • lamar 8. august 2016

   Ja, Thea har virkelig satt spor. En flott og tøff jente <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.