KROPP

kropp

Alle har en. Og det viktigste er vel egentlig at den fungerer. Jeg skulle ønske det var så enkelt. Men hver dag blir vi fortalt hvordan kroppen skal være, hva vi skal putte i den, hvordan den skal se ut og hva vi skal bruke den til. Det hele blir litt mer komplisert. Jeg blir drittlei selv av alt maset rundt kropp, men så lenge det finnes et ekstremt press og noen ganger uoverkommelige ideer om kropp så må vi bare stå i det. Og jeg skulle ønske at jeg kunne si at jeg alltid er klar for den kampen, men det vil være løgn. Temaet kropp kan være alt fra helt rått og inspirerende til utrolig sårt og vanskelig. Jeg kjenner på begge sidene.

13649464_10157173720865078_783122737_n

Jeg elsker min kropp, uten den hadde ikke jeg vært, og det hadde vært veldig synd. Haha. Samtidig kan jeg mislike noen sider ved kroppen min, men jeg er så forbaska heldig som er så positivt innstilt at det gode overgår det meste nesten alltid. Jada, jeg lider under kroppspresset, jeg har hatt grått og hatt frustrerte stunder foran speilet eller i prøverom, og jeg streber hele tiden etter å få den kroppen jeg ønsker meg. Men samtidig kan jeg føle meg fin og deilig. Og det er noe av det jeg vil vise i morgen, når det er min tur til å ha SnapKollektivet’s konto. Det er faktisk helt greit å være glad i kroppen sin og føle seg fin, selv om man også kan føle på misnøye med kroppen. Det trenger ikke å være enten eller, livet er faktisk ikke svart-hvitt, heldigvis.

Hva er SnapKollektivet tenker du? Hvor har du vært de siste to ukene?! Neida, det er lov å ikke få med seg alt. Flaks at jeg har skrevet om SnapKollektivet, ta en titt og følg oss da vel.

I morgen tar jeg altså over kontoen, og temaet denne runden er KROPP. Stort, vanskelig, morsomt og fint. Jeg kommer til å prate om hvordan det er å komme fra en kultur hvor kroppen din er noe alle kan kommentere, kritisere og karakterisere. Hvorfor jeg elsker kroppen min. Hva jeg ikke liker med kroppen min. Hva et ankelbrudd og mammaliv kan bety for kroppen, motivasjonen og tankesettet. Og selvsagt noe sprell, det er tross alt lørdag! Sees vi i morgen da? Og hallo, husk at vi i kollektivet elsker å få tilbakemeldinger fra dere! Kom med spørsmål, fortell oss hva dere liker og hva dere vil ha mer av.

God helg alle sammen ♡

5 Comments

 1. Maria 8. juli 2016

  Det der med diskusjoner rundt kropp skulle jeg ønske var et tilbakelagt stadium i 2016… Men det synes tidvis å bare bli mer og mer press – spesielt på unge mennesker. Det er så utrolig trist. Selv er jeg slank og «petite» fra naturens side. (det kan man jo tidvis også få tyn for) Men jeg er også veldig lav og har slitt mye med komplekser over det heller enn overvekt etc.
  Men etter jeg ble mamma så har fokuset flyttet seg. Spise sunt og trene er ikke så mye for å få six-pack og stram rumpe lenger (selv om det er en jo forsåvidt en fin bonus altså) som det er for å holde seg frisk og ha energi nok til han lille. Og jeg er mye mer imponert over hva kroppen min er i stand til nå enn før. Tenk at lille meg har bært frem en vidunderlig liten skapning.
  Det er et kjempeviktig tema – alle skal vi leve i den kroppen vi har, men samtidig så er det ikke til å stikke under en stol at media fremdeles setter en standard alt for mange prøver å nå…
  Følger spent med på SnapKollektivet i morgen med deg i førersetet (følger med ellers også altså, ikke bare på deg :-))

  Svar
  • lamar 9. juli 2016

   Tusen takk for en flott kommentar, Maria! ♡ Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver, det er nettopp slik jeg også har opplevd at tankesettet mitt har utviklet seg mtp kropp og mammaliv.

   Svar
 2. victoria 9. juli 2016

  Hater kroppssnakk, så det holder jeg meg vekke fra, haha

  Svar
  • lamar 9. juli 2016

   Haha, neeei! Blir mye annet godis og da ?

   Svar
 3. Milla 10. juli 2016

  Amen! Og så fin du va å følga igår, som alltid. Eg like deg, og har blitt glad i deg og <3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.