Jeg velger meg april

Lee Imho

Jeg velger meg april

I den det gamle faller,

i den det ny får feste;

det volder litt rabalder,-

dog fred er ei det beste,

men at man noe vil.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Jeg velger meg april,

fordi den stormer, feier,

fordi den smiler, smelter,

fordi den evner eier,

fordi den krefter velter,-

i den blir somren til!


En av Stavangers fineste stemmer delte andre verset i Bjørnstjerne Bjørnsons, Jeg velger meg april. En fin påminnelse om vakre strofer som jeg hadde glemt bort. Så perfekt å finne dem igjen i april, ja for jeg velger meg april. Med alt som hører med. Sol og regn. Både mamma og min vesle skatt fyller året. Ja, til og med en av mine fineste venner. Så april for meg er fint for så mange grunner og kanskje denne april gir meg enda flere. Jeg tror og håper den vil det.

Stemmen jeg nevnte først er Hanne Vasshus, hør hennes fine, Favorite Girl. Og ha en fin aprildag ♡

Foto: Lee Imho og Abd Ulmeilk Majed

10 Comments

 1. Silje 6. april 2016

  Å, det diktet er som nemnt så utruleg vakkert! April er ein fin månad, og eg håper den blir bra i år også! Klem!

  Svar
 2. Carina 6. april 2016

  Så fint dikt – det har jeg aldri lest før. April er bra, lysere og varmere dager og den optimismen som følger med. Umulig å ikke elske. Og innimellom regner det masse også, og jeg elsker regn!

  Svar
  • lamar 8. april 2016

   Flaks for deg da! Jeg elsker ikke regn, men det gjør ikke så mye når dagene blir lysere og varer noen timer til 🙂

   Svar
 3. Karen Anna 6. april 2016

  Åh, veldig fint!

  Svar
  • lamar 8. april 2016

   Ja, ikke sant? Liker det så godt 🙂

   Svar
 4. Milla 6. april 2016

  For et dikt. Ubeskrivelig vakkert. Aldri lest det før. <3

  // Tusen tusen takk 🙂

  Svar
  • lamar 8. april 2016

   Så fint at jeg kunne dele det 🙂

   Svar
 5. Milla 7. april 2016

  /// Tusen tusen takk for den långe og fine kommentaren. Eg e målløs. Det varma skikkelig. Eg og e veldig hjemmekjær, tror nok det e derfor eg tar det så vondt å vær vekke. Eg besøke Haugesund så ofta eg kan, men desverre blir det for sjelden at det hjelpe noe. Det e sikkert mulighet for å skaffa seg venner. Eg bare vett ikje hvordan. Eg håpe det bedre seg. Og det gjør nok det te slutt. Igjen, tusen takk for at du tok deg tid te å legga igjen ein så fin kommentar. <3

  Svar
 6. Kathrine Louise 7. april 2016

  Så fine bilder og tekst 🙂

  Svar
  • lamar 8. april 2016

   Takk! Så fint at du liker det 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.