Å være student igjen

«Kan du skrive om å være student igjen?», har flere av dere skrevet til meg. Seff, kan jeg det! For hvordan er det å gå tilbake til skolebenken etter å ha vært i full jobb, blitt voksen, fått barn og vært arbeidsledig? 

Studentlivet

Hvordan det hele gikk til og hva jeg følte i starten kan dere lese i innlegget En ny start. Nå som tiden har gått vet jeg mer om hvordan livet som student er. Jeg trives fortsatt skikkelig godt, kanskje enda mer til og med. Jeg har blitt kjent med fine folk, vi er en klasse hvor samarbeid og lagfølelsen står sterkt og jeg har lært så utrolig mye på kort tid. Hadde ikke trodd for to måneder siden at jeg skulle intervjue Viking sin hovedtrener og lære å lage en TV-sak innen oktober startet. Det er også fint å oppdage at alt ikke oppleves like dramatisk og «krise» som voksen, nå vet jeg jo at det meste ordner seg på et vis. Det er en ro som jeg setter pris på.

Hverdagen med mine ulike hatter har latt seg kombinere på strålende vis. Egentlig mye mindre komplisert og hektisk enn et 100% arbeidsliv. Spesielt med helt fantastisk familie og mann som stepper opp gamet når jeg må vie min fulle oppmerksomhet til en oppgave, eller være på universitetet fra morgen til kveld. Jeg er helt sykt heldig da, det er ikke alle småbarnsforeldre som har den muligheten.

Tilbake på UiS

Det er sabla godt å være tilbake på et sted jeg mestrer og kjenner godt. Et sted som ikke bare er stort og skummelt slik det var for tolv år siden, eller for ni år siden for den saks skyld, da jeg startet på min første bachelor. Universitetet i Stavanger smaker til og med mye bedre enn sist. Kanskje det skyldes meg, jeg er voksen, trygg og så utrolig mer avslappa. Jeg tror også det kan skyldes at studentmiljøet er mye bedre. Jeg opplevde vel i grunnen at det var ikke-eksisterende tidligere, men så hadde jeg heller ikke behov for det, jeg har alltid hatt mitt liv her og et stort nettverk, men det er gøy å føle at det er god stemning uansett.

Hun voksne

Om det er rart å gå i samme klasse som nittenåringer? Vel, ja det er jo det på et vis. Samtidig ikke. Jeg koser meg i klassen, jeg syns det er gøy å omgås ulike mennesker. Jeg vet også at jeg henger godt med i det som mange av de yngre er opptatt av, seff med en annen tilnærming, but still. Og ikke for å dra det voksenkortet i hvert avsnitt, men serr, jeg får igjen bekreftet at en gir mer f som voksen. At jeg ikke er med i Fadderuken og på byen hver helg gjør meg ingen verdens ting. Jeg har alltid lidd av FOMO (fear of missing out), men i dette tilfellet, nada niks. Kan heller kose meg med alle beretningene som florerer etter helgen. Pluss at aldersspennet er bredt og alle er med på sitt vis. Jeg trives rett og slett veldig godt.

Sånn, noen tanker om å være student igjen. Det kommer nok flere etter hvert. Hvis du lurer på noe, ikke nøl med å sende meg en mail, legge igjen en kommentar eller send meg en DM på Facebook. 

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet @luisa_lamar.

6 Comments

 1. June 8. oktober 2018

  Fint å lese at det går så bra 🙂

  Svar
 2. Carina 9. oktober 2018

  Dette var fint! Så godt å høre at du trives så godt, selv om det har jeg jo egentlig allerede skjønt 😀 Du er flink!

  Svar
 3. Maria 9. oktober 2018

  Det som slo meg er egentlig at det er ganske mange godt voksne studenter på Universitetet. Både i klassen min i 2 studieår på juss er det 3-4 damer i slutten av 30 årene, og også på 3 studieår (hvor jeg tar noen fag) er det et par godt voksne studenter utenom meg. I tillegg har jeg truffet tidligere kollegaer og klassekamerater fra barneskolen som studerer både helt nye utdanninger og videreutdanninger.
  Og ja – jeg kjenner også på den der tryggheten som jeg ikke hadde for 17 år siden da jeg begynte å studere for første gang 🙂

  Svar
 4. Elise 27. oktober 2018

  Heia deg! Jeg tror det er utrolig sunt å ha litt aldersspenn på universitetet også, det bidrar til et helt annet mangfold. Så godt å lese at det går bra – håper det fortsetter sånn 🙂

  Svar
 5. Gitte 27. oktober 2018

  Så fint å høre at du trives så godt! Og det virker veldig digg å gi mer f.
  Jeg sluttet egentlig aldri å studere, hoppet rett på PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) etter masteren for å bli lektor. Det rare nå, er at siden det er et deltidsstudie, så er jeg blant de fem yngste (ca.). Synes det er veldig spennende å studere med mennesker som har et langt yrkesliv bak seg, men også litt rart at flere er på alder med mine egne foreldre.

  Svar
 6. Linn Kleppa 25. november 2018

  Høres spennende ut å være student da og så godt at du trives og at det går bra. ? Har faktisk tenkt litt på å bli student igjen selv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.