Vårt sommereventyr

Frisk fjelluft, solskinn og vakre omgivelser så langt øye kan se. Det var akkurat som jeg hadde drømt om. For aller første gang har jeg sovet i telt ute i naturen, ikke i en hage hos en venninne som i barndommen, eller på C-camp på Roskilde festivalen, men 870 meter over havet ved et vann med bare de beste jeg vet om.

Og jeg mener det når jeg sier at det har vært en drøm lenge, hvem skulle tro det om meg? Vel, slik har det nå vært og det har min bedre halvdel visst svært godt. Og det er hans fortjeneste at jeg nå sitter igjen med denne opplevelsen og en oppfylt drøm. «Vi stikker og kjøper telt og soveposer til dere», sa han. Som han sa, ble det gjort og mot slutten av sommerferien bestemte vi oss for å realisere planen.

Å dra på telttur med barn og hund er mye mindre komplisert enn jeg hadde forestilt meg. Nøkkelen er å ha utstyret i orden, bare det du behøver av klær og nok mat. Og siden det var vår første gangen på en slik tur gjorde vi det enkelt for oss selv. Turen vi valgte oss var kort og fin, like ved et vann og i nærheten av Børsteinen turisthytte. Å følge T’er på stien var det store høydepunktet for lille A.

Vi fant det nydeligste stedet hvor vi slo opp teltet. Kvelden nærmet seg og det begynte å bli kjølig, så vi krøp inn i teltet for å spise middag. Real Turmat sin pasta stod på menyen, du skulle tro vi aldri hadde gjort noe annet enn å være på tur. Resten av kvelden ble tilbragt i teltet med godis og eventyr. Søvnen ble så som så for oss voksne, Chaplin syns det hele var litt rart, men krøllet seg sammen i fotenden min og lille A sov som en stein mellom oss.

En litt lang natt med laber søvn var fort glemt da vi våknet i disse omgivelsene i strålende solskinn. Jeg ble to be honest skuffet av tanken på å skulle dra hjem, jeg ble sulten på mer! Så neste gang blir vi i alle fall to netter. For selv om underlaget var trøblete og natten ga oss sterke vindkast, så var vi varme og godt beskyttet inni teltet vårt. En skal virkelig ikke kimse av å ha et godt telt til teltturen.

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet @luisa_lamar.

5 Comments

 1. Silje 28. august 2018

  Telttur her i den norske naturen, sukk. alltid ein klassikar, skulle gjerne ha gjort det oftare. For som du seier; me har ikkje akkurat telta så mykje utanom festival eller liknande på mange år, men gjorde det nokre gongar med familien då me var små. Får ta med teltet i bagasjerommet neste gong me er på biltur 🙂

  Svar
 2. Lisebrevik 6. september 2018

  Åh, elsker norsk natur! Telturer er utrolig koselig:)

  Svar
  • lamar 8. oktober 2018

   Ja, det var en superfin opplevelse ?

   Svar
 3. Carina 10. september 2018

  Jeg har jo allerede fortalt deg det tusen ganger, men fy søren som jeg var misunnelig på dere da dere var på den turen. Ser så sjukt fint ut! Skal garantert dra med meg min egen lille familie på sånne turer om noen år ?

  Svar
  • lamar 8. oktober 2018

   Ja, vi kan dra sammen ❤️

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.