En ny start

Denne høsten gjør denne klisjesetningen seg gjeldende på så mange måter. Ikke bare for meg, men for hele familien. «Bang!», sa det da august runda halvveis, og nå er vi i det og selv om disse dagene selvsagt er en slags tilvenning til alt som er nytt, så føles det riktig og rett og slett jævlig bra.

Student

Forrige uke startet jeg på en ny bachelor, jeg er plutselig student igjen. Jeg merker at jeg gleder meg til om tre år når jeg kan si at jeg har to bachelorgrader, lol! Og selv om jeg søkte på studier i april, gikk det egentlig ikke opp for meg at dette var for real før jeg satt i auditoriet forrige mandag. Jeg er student. Ny tittel, ny start, ny hverdag og nytt håp. Bacheloren heter Fjernsyn og multimedieproduksjon, og jeg skal nok fortelle mer når jeg har lært mer.

En bra start

Apropos nytt håp. Hvis jeg skal si hvordan jeg føler meg, så må det være at jeg føler meg som meg igjen. Nok en klisje, men klisjeer er klisjeer nettopp fordi de er sanne. Jeg våknet opp på mandag med en energi som jeg ikke har kjent på flere år. Håpløsheten svinner hen, lysten til å gjøre vokser i meg, det er veldig fint å kjenne på. Hvem vet hva jeg ender opp med til slutt, men dette føles som en veldig bra start.

«Jeg har kommet hjem»

Skal jeg være ærlig hadde jeg glemt at jeg søkte i april. Jeg er innmari glad for at jeg sjekka mailen i sommer, og for at jeg takket ja til plassen. For etter omvisningen og informasjonen vi fikk forrige uke, ble jeg så glad og gira, visste ikke hvor jeg skal gjøre av meg. «Jeg har kommet hjem», sa jeg til B, han syns jeg er rar som sier sånt, men jeg ser at også han er utrolig glad på mine vegne. Og ikke bare han, men resten av familien også. Og jeg er glad på mine egne vegne, så hva mer kan jeg si.

Stor avdeling

Samme dag som jeg startet min nye hverdag som student, var det også en ny start for lille A i barnehagen. Fra mellomavdeling til stor avdeling. Det knøt seg i brystet mitt, for selv om det meste var kjent, både rom, barn og voksne, så vet jeg at det rokker ved det «trygge og kjente» for hen. Nye rutiner og nye bånd, det ser ut til å gå seg til fortere og enklere, heldigvis. Det gjør at de gode følelsene for den nye hverdagen forsterkes, en mindre bekymring.

Sist, men ikke minst

Alt det positive er betryggende for oss i møte med denne høsten, fordi også B sin arbeidshverdag er en annen enn før sommeren. Nå får vi kjenne på livet offshore-familiene lever. Å være alene er noe jeg alltid har fryktet, men følelsen av å faktisk fikse en slik tilværelse gir meg en selvtillitsboost. Altså, hvor rå er ikke jeg liksom? Og hvor flink er ikke lille A? Og hvor tålmodig er ikke Chaplin? Og hvor sterk og god er ikke min elskede B, som ikke bare har ny arbeidshverdag, men som skal begi seg ut på nytt farvann på annet vis også?

Vi har også alltid et sikkerhetsnett i foreldrene våre, noe jeg er evig takknemlig for. Det gjør meg i grunnen enda tøffere. Å kunne be om hjelp gjør meg sterk, å vite at jeg har noen å lene meg på gjør meg heldig. Vel, dette var en liten oppdatering på hva som skjer i livet mitt om dagen. Hva er nytt hos deg?

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet @luisa_lamar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.