Musikkmandag #3

 Foto: Gari Askew II

I dag deler jeg et helt album med dere. Et album for alle som setter pris på hiphop, men også for de som vil lære mer. Det var min hubby, B, som gjorde meg oppmerksom på Joey Badass sitt andre og nyeste album, All-Amerikkkan Bada$$, som kom i april i år. Han vet hva jeg liker, fordi det har blitt en favoritt.

Joey Badass

Fyren er 22 år gammel, født og oppvokst i Brooklyn, New York, med røtter i karibien på både mor og fars side. Joey Badass er rapper og skuespiller. Dere kan ha sett han i serien Mr Robot. Han er også en av grunnleggerne og medlem av hiphop-kollektivet Pro-Era. Han har selv uttalt at han inspireres av Nas, Tupac Shakur, Black Thought, MF DOOM, J Dilla, Andre 3000, Jay Z og The Notorious B.I.G. 

All-Amerikkkan Badass

All-Amerikkkan Badass er hans andre album og er preget av sterk samfunnskritikk, spesielt med tanke på hvordan det er å leve som en ung og svart mann i USA. Det tydeliggjør seg i musikkvideoen til singelen ‘Land of the Free’ som dere kan se under. Jeg advarer, det er sterke scener, men samtidig velger jeg å dele fordi dette nettopp er realiteten til så mange i USA. Vi prater undertrykkelse, diskriminering og politivold. Lanseringsdatoen for denne singelen er symbolsk på så mange måter. Den kom ut 20. januar, på bursdagen til den unge artisten, to år etter at hans første album kom ut og samme dag som innsettelsen av Donald Trump.

Albumets tittel er en referanse til mixtapen AmeriKKKan Korruption av Joeys venn og medgrunnlegger av Pro Era-etiketten Capital Steez. Titlene fra begge prosjektene inneholder en åpen referanse til den LA-baserte rapperen Ice Cubes første soloalbum AmeriKKKa’s Most Wanted. I alle tre tilfeller er «Amerika» bevisst feilstavet, og viser til Ku Klux Klan. – Wikipedia

Jeg setter pris på unge sinn som er bevisste og som ønsker å bevisstgjøre, som ønsker å bruke kunsten sin til mer enn underholdning. Den det har dere kanskje merket dere allerede. Vel, her har dere både musikkvideoen til ‘Land of the Free’ og under har dere hele albumet ‘All-Amerikkan Badass’.

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Jeg finnes også på Snapchat og Instagram under brukernavnet luisa_lamar.

3 Comments

 1. Milla 4. juli 2017

  Digge denna spalten!!!

  // YAY! Det va så moro, håpe me sees i sommar ♡

  Svar
 2. Frida G Svensson 5. juli 2017

  Åh vad jag tyckte om det här inlägget!

  Svar
 3. line 5. juli 2017

  såå fin<3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.