Rått, fargerikt og morsomt

Foto: Jan Inge Haga

Slik beskrives arbeidet til Anette Moi. Du har garantert spottet noe av det, enten på IG-kontoen til noen av Norges største moteprofiler, på en vegg på Grønland i Oslo eller på klærne til kule små banditter. Kundelisten er lang og variert, det kan man vel si om verkene også. Jeg har laget et lite intervju med enda en av mine Stavangerfavoritter.

Hvor mye var klokka da du våknet i dag? Og hva var det første du gjorde?
7. Kysset min datter Amélie.

Du er kjent for å lage illustrasjoner av kjente folk og figurer, hvordan velger du hvem som skal få æren av å illustreres av deg?
Jeg illustrerer folk og figurer som jeg (hovedsakelig) digger , dvs typisk artister og sånn. Men illustrerer og folk som jeg ikke digger, dvs Trump og sånn. Jeg får et behov for å tegne noen hvis de er sykt bra, har gjort noe bra i det siste eller hvis det er en artist som jeg har likt lenge. Jeg får og et behov for å tegne noen hvis de oppfører seg drit , er glad i samfunnskritiske illustrasjoner og gjøre narr av tullinger.

Er det en illustrasjon du er ekstra fornøyd med? Har du en favoritt?
Hmm.. Jeg tror det er portrettet jeg har lagd av Pablo Picasso. Stor fan av han og fornøyd med portrettet.

Jeg antar at du liker musikk, hvilke tre bangere har du øverst på din liste for tiden?
Elsker musikk! Kendrick Lamar – Loyalty, Kamelen – Beng Beng Beng og Todd Terje – Leisure Suit Preben

Gleder du deg til sommeren? Hvilke planer har du?
Ja!! Spise vannmelon og is. Reise til Oslo og Spania. Bade (kanskje – litt pingle). Grille og drikke øl. Blir digg!

Hva spiser du helst om sommeren?
Jeg spiser helst veggisburgere, salat, vannmelon, jordbær og is <3

Kald pils, sprudlende rosé eller kremet piña colada?
Kald pils!

Tilbake til kunsten, hva inspirerer deg?
ALT 🙂

Lever du av kunsten? I så fall, hvordan er det å leve av kunsten?
Ja, har levd på kunst og illustrasjon på fulltid i litt over 4 år. Det er veldig givende, fint og tøft. Det å ikke ha en fast inntekt kan være tøft til tider, men samtidig gir det meg så mye å skape egne greier at jeg ville aldri gjort noe annet. Når man har drevet en del år så går det jo og bedre med økonomien og sånn. Jeg veksler mellom egne prosjekter, nettbutikk, private oppdrag og kommersielle oppdrag. Det gjør det kanskje lettere å leve av enn å kun gjøre en greie.

Du får mange oppdrag og dekorerer vegger rundt om i Norge? Er det et oppdrag som stikker seg ut som ekstra spennende eller gøy?
Ja, det er det kjekkeste av alle oppdragene! Elsker å male vegger! Synest det var sykt gøy å male veggen på Grønland i Oslo i 2015. Kult å bli kjent med området og at folk stopper opp og slår av en prat. Mer av det!

Hva bringer fremtiden?
Mer farger, mer maling på vegger, flere illustrasjoner og utstillinger.

Jeg gleder meg til å se flere av Anettes illustrasjoner over alt. Dere kan finner Anette Moi på Facebook og på anettemoi.com. Enn så lenge ↴

Husk at du kan følge La Mar på Facebook for å få oppdateringer hver gang jeg poster et nytt innlegg, men også for å få med deg andre greier jeg vil dele med dere. Dere finner meg også på Snapchat og Instagram under brukernavnet luisa_lamar.

8 Comments

 1. Martine 1. juni 2017

  Digger dette!! Dette er en så kul idé til blogging. Jeg elsker at bloggere går ut av sin «meg-boble» og strekker ut armen til andre kreative folk. Det er tøft når blogging blir mer enn en online dagbok. Bra intervju Luisa <3

  Svar
  • lamar 1. juni 2017

   Takk Martine! Disse ordene satte jeg skikkelig pris på! Du satte ord på det <3

   Svar
 2. Silje 1. juni 2017

  Veldig kjekt å lese! Alltid interessant å få vite meir om kreative menneske og kva dei tenkjer om sin eigen kunst og kva som inspirerer dei 🙂

  Svar
 3. Caroline 1. juni 2017

  Elsker bildene hennes!

  Svar
 4. Carina 1. juni 2017

  Åh, gøy å bli bedre kjent med Anette, har likt kunsten hennes leeeenge!

  Og som jeg har sagt allerede: DIGGER denne serien!!!

  Svar
 5. marie 1. juni 2017

  Å, så gøy! Jeg leser gjerne flere intervjuer, det er jo så kjekt!
  Jeg elsker Anette Moi, og har fargegate-plakaten innrammet på kjøkkenet. Skulle så gjerne hatt mange flere bilde av henne her hjemme men jeg tror sambo syns det blir litt voldsomt, haha ?

  Svar
 6. June 1. juni 2017

  Så bra intervju!

  Svar
 7. line 5. juni 2017

  herlig <3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.